Ana içeriğe atla
Kartlı Geçiş Sistemi, Spor Salonu Turnike, Kartlı Turnike Sistemleri

XING Profil, Mix Profil, Medium Profil

Fitness Programı, Turnike, Spor Salonu Aletleri

En Etkili Bacak Egzersizleri


Vücudun bir çok bölgesini çalıştırırken bacaklarımızla destek alırız, aldığımız destek özellikle omurgamızda ne kadar destek sağlarsa, yaptığımız hareketler o kadar verimli olur diyebiliriz. Ek olarak üst vücut çalışma bir alışkanlıktır, çoğu insan alt vücut çalışmayı unutur veya önemsemez, halbuki görünüş olarak da sağlık açısından da alt vücudun ihmal edilmesi kötü sonuçlar doğurabilir. 

Hadi en etkili bacak antremanlarından bir kaçını, birlikte inceleyelim;


1- Squat:

Barı omuzlarınızın üzerine alın ve kavrayın.
Kalçanızı hafif dışarıda tutun, nefes alın.
Karşıya doğru bakın ve sırtınız gergin, omuzlarınız dik olarak çömelin.
Nefes verirken kalkın. 





2- Front Squat:

Üst kollarınız yere paralel olacak şekilde dirseklerinizi bükülü barı kavrayın. Nefes alın ve çömelin. Tekrar kalkın ve nefes verin.




3- Hack Squat:

Dizleriniz gerin, sırtınızı ve omuzlarınızı mindere yaslayın, ayaklarınızı eşit ölçüde açın. Nefes alın ve dizlerinizi kontrollü biçimde bükün. Başlangıç pozisyonuna dönün. Nefes verin.






4- (Dumbell, Barbell) Lunges:

Ayakta ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Fazla ağır olmayan bir barı ensenize alın. Vücudunuzu mümkün olduğunca dik tutarak öne doğru bir adım atın. Çömelin. Başlangıç pozisyonuna dönün.



5- Seated Machine Hip Abduction: 

Bacaklarınız kapalı oturun. Dik durun tutamaçlardan tutun. Her iki baldırınızı da dışa doğru açın. Nefes verin, yavaş bir şekilde başlangıç pozisyonuna dönün.


Hepinize iyi çalışmalar, spor ve sağlık dolu günler dilerim.
İbrahim Bulut YILDIZLI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir ? Spor Salonu Turnike

Kartlı Geçiş Sistemi Kart erişim güvenliği ve kapı sistemleri, personel giriş / çıkış ve erişim kontrol seviyesinin önemli olduğu yerlerde (işyerleri, fabrikalar, oteller, vb.) Kullanılan bir güvenlik erişim kontrol sistemidir. Turnike Kartlı Ödeme Sistemi Kart erişim sistemleri genellikle personel takibi, ödeme sistemleri, erişim kontrolü ve yemekhane otomasyonu uygulamalarında kullanılmaktadır. Ödeme kartı ödeme sistemleri, özellikle şehir kartları gibi toplu taşıma araçlarında kullanılmaktadır. Kantin ve kantin otomasyon uygulamalarında da kullanılır. Spor salonlarında, havuz erişim kontrol uygulamalarında üye izleme sistemleri kullanılmaktadır. Güvenlik geçiş sistemleri üniversite, holding ve plaza girişlerinde kullanılmaktadır. Personel katılım sistemi, bordro hesabı gerektiren tüm işletmeler için bir çözümdür. Üniversiteler için kampüs kartı çözümlerinde, hem güvenlik girişi hem de ödeme sistemleri entegre edilmiştir. Geçiş Sistemleri Yukarıda belirtilen tüm kart geçi

Kısa Sürede Nasıl Barfiks Çekebilirim?

Selamlar,  Önceki 2 yazımda biraz genel ve temel konulara değinmiştim, bu yazı biraz daha spesifik olacak. Size en favori egzersizim olan barfiksi nasıl çekebileceğinizi ve nasıl geliştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.  Öncelikle şunu söyleyim barfiks çekemiyor olmanız, sizin kollarınızın tamamının güçsüz olduğu anlamına gelmez. Genelde barfiks çekemeyenler başta böyle düşünüyor ama şöyle bir gerçek var ki barfiks çekerken sırt, kanat, omuz, karın, kol hep beraber çalışır. Aslında kolunuzun güçsüz kaldığı bölge genelde "brachioradialis" denilen kas grubudur. Barfiks çektiğinizde bu kasların aktif olduğunu göreceksiniz. Diğer bir unsur da kanat bölgesinin ve sırtın az gelişmiş olmasıdır.Bu arada barfiks derken avuç içlerinin yüze bakarak çekildiği, gavurun "chin up" dediği şeyden bahsetmiyorum şu an ama ona da değineyim biraz; genelde barfiks(pull up) çekemeyen biri belki 1-2 tane chin up çekebiliyor bunun nedeni chin up'ın bicepslere daha fazla yuk bindirm

Turnike Giriş Kartı • Kart Basım Merkezi • 1. Kalite Çift Yön Baskı

Personel Giriş, Kimlik Kartları Personel Kimlik Kartları Kartlı geçiş/Turnike Personel giriş kartları . Ücretsiz personel kimlik giriş kartı tasarımı , 1. kalite çift yön baskı ve kredi kartına taksit seçenekleri. * RFID Proximity/Mifare kart okuyucu ile çalışan tüm kartlı personel geçiş sistemlerine uygun giriş kartları . * Minimum 100 adet Kart Basım Personel Kimlik:  Kartlar, Yazılımlar/Programlar ve Geçiş Sistemleri Personel Kimlik Giriş Kartları ÜCRETSİZ Personel Takip Programı Personel Turnike ve Kartlı Geçiş Sistemleri