Ana içeriğe atla
Kartlı Geçiş Sistemi, Spor Salonu Turnike, Kartlı Turnike Sistemleri

XING Profil, Mix Profil, Medium Profil

Fitness Programı, Turnike, Spor Salonu Aletleri

Her Gün Şınav Çeksem Vücudum Gelişir mi? One Punch Man Workout Nedir?

Selamlar,

Bu yazıyı spor salonuna gidemeyen ve spora yeni başlayacaklar için yazıyorum o yuzden biraz basit ve temel bir yazı olacak. Aslında yazının içinde anlatmam gereken şeyi burada kısaca cevaplayacak olursam; evet her gün şınav çekerseniz kendinizde kesinlikle gelişim görürsünüz, ama arada dinlenin tabii. Gelişme görmezsin diyene "he" deyip geçin. Gerçi bu sizin gelişimden kastınıza da bağlı. Şınav en küçümsenen egzersizlerin başında geliyor. Bana göre bunun en büyük nedenlerinden biri çoğu kişinin aslında bu hareketin doğru formunu umursamaması. Egzersizlerin doğru formu hakkında bir yazı yazmıştım zaten o yüzden bu konu üzerinde fazla durmayacağım. Şınav düzgün çekildiği takdirde arka kolu, göğsü, karını ve omuzu( şınavların türüne bağlı) iyi bir şekilde  çalıştırır. Yanlış çekerseniz tabii ki etkisini göremezsiniz. Size şınav işe yaramaz diyen adamların çoğu belki de yanlış çekiyordu zaten. 70 kilo olduğunuzu varsayarsak 70 kilo indirip kaldırmış olacaksınız boru değil. Salonlarda sadece göğüse ve omuza 40kg ile çalışan adamların şınav gibi etkili ve temel bir egzersizi atlamaları, salonda herkesin kendi vücut ağırlığıyla değilde insan yapımı aletlerle çalışmasından kaynaklı da olabilir. Bu onların problemi, sonuçta üzüm üzüme baka baka kararır.


 Kısaca sosyal medyada geçen sene trend olan "one punch man workout" dan biraz bahsedeyim size. Bazılarınızın bildiği gibi one punch man 12 bölümden oluşan bir anime ve bu animenin baş karakteri neredeyse yenilmez bir güce ulaşıyor. Son bölümlerde bu güce nasıl ulaştığını açıklıyor. İnsanlar ondan böyle mutasyon, ilaç vs beklerken o aslında 3 yıl boyunca her gün 100 şınav, 100 mekik, 100 squat ve 10km koşu yaptığını söylüyor, ama her gün. Ha bir de o kadar sıkı çalıyor ki artık kel kalıyor ve bu güce ancak böyle ulaşabileceğimizi söylüyor. Yani saçlarınız dökülmediyse hala zayıfsınız Saitama'ya göre.


Sonraları bu anime bir şekilde çoğu kişiye ilham vermeye başladı. Gencinden orta yaşlısına kadar. Aslında herkes bu egzersizle aşırı güce ulaşılamayacağının farkında ama gene de 1 ay boyunca bunu deneyip gelişimlerini paylaşan birçok kişi oldu. Bu egzersizdeki en zor kısım tabii ki 10 km koşu ve her gün. Kasların gelişimi için dinlenme çok önemli yani arada 1-2 gün dinlerseniz haftada kas gelişiminiz için daha iyi olur. Saitama gibi 3 yıl boyunca bunu yaparsanız kaslarınız çöküşe de uğrar ama buradaki asıl nokta, vurgulanmak istenen şey zaten herkese ilham veriyor, o da çalışma azmi. Saitama güçsüzleri korumak, kahraman olmak için kendine inanıp 3 yıl boyunca hiç dinlenmeden çalıştı. İnsanları ne kadar anime karakteri olsa da, gerçek dışı olsa da etkiledi ve ilham verdi. İnsanlar bunu izleyip şaka maka  kendine inanmaya başladılar ve bir yerden başlamak için bu egzersizi uyguladılar, hala da uygulayan vardır. Bu arada koşu kısmını yapmıyorlardır büyük ihtimal. İnsanların bu çalışma rutinini yapmak istemelerin en büyük nedeni de egzersizlerin çok temel ve basit olması. Ayrıca her yerde de yapılabiliyor. Evde, parkta, salonda hiç fark etmez (Saitama'nın animede parkta çalıştığı gösteriliyor)

Eğer spora başlayacaksanız ama ne yapacağınızı bilmiyorsanız, ya da salona gitmek istemiyor evde çalışmak istiyorsanız bu one punch man antreman rutinini deneyebilirsiniz. Kesinlikle gelişim göreceksiniz kendinizde. Evde zaten belki dumbelliniz bile yoktur. O yüzden hiçbir şey yapmamak yerine bu rutini uygulayın. 100 şınav çekemeyebilirsiniz başta çok da normaldir. Gitgide gelişecek zaten. 100 olana kadar, arada dinleme şartıyla yapın. Bunu 1 ay boyunca yaparsanız zaten omuzlarınızın genişlediğini, göğüsünüzüz belirginleştiğini, kollarınızın  şiştiğini ve vücudunuzun şekil aldığını göreceksiniz. İlerde olurda 100 kesmezse 200 yaparsınız, sayılar çok önemli değil. Gene kolay gelirse bu sefer ağırlık takarak yaparsınız. Zaten kendinizde biraz gelişim görünce daha fazlasını isteceksiniz ve bu sizi teşvik etmiş olacak. Çok da eğlenceli bir rutindir aslında.

Youtube'da aratırsanız insanların sonuçlarını görebilirsiniz. Hatta sırf 1 ay boyunca sadece 100 squat yapıp gün gün gelişimlerini gösterenler de var. 100 şınav, 100 mekik, 100 squat yapanlardan birine bakın merak ediyorsanız. O değil de  bu rutine 100 barfiks ekleseymişler aslında daha güzel olabilirmiş ama bu sefer de basitliği kaçardı. Çünkü barfiks çekmek öyle kolay olmuyor daha geçen yazıda anlattım aşamalarını. O yüzden bu haliyle gayet iyi aslında.

Yazıyı bitirirken o meşhur sahneyi de atmadan geçmek istemedim. Bu her ne kadar bir animeden çıksa da, sonuç olarak verdiği mesajlarla insanları etkileyip onlara ilham vermiştir. İnsanları antreman yapmaya teşvik etmiştir. Bence animelere, sadece çocuklara ve gençlere hitap ediyor gözüyle bakılmamalı. Animasyonlarda öyle karakterler var ki gerçek dışı bile olsa çok gerçek yönde sizi etkileyebilir. Tıpkı Tsubasa'nın Zidane gibi çok futbolcuya ilham vermesi gibi. O değil de yıl oldu 2018, hala Tsubasa gibi bir çizgi film yok piyasada. Biz kesinlikle şanslı nesilmişiz. Bu yazı biraz muhabbet havasında oldu, sonraki yazıda belki başka bir egzersizden bahsedebilirim. Kendinize iyi bakın.

Selametle...
Hakan




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir ? Spor Salonu Turnike

Kartlı Geçiş Sistemi Kart erişim güvenliği ve kapı sistemleri, personel giriş / çıkış ve erişim kontrol seviyesinin önemli olduğu yerlerde (işyerleri, fabrikalar, oteller, vb.) Kullanılan bir güvenlik erişim kontrol sistemidir. Turnike Kartlı Ödeme Sistemi Kart erişim sistemleri genellikle personel takibi, ödeme sistemleri, erişim kontrolü ve yemekhane otomasyonu uygulamalarında kullanılmaktadır. Ödeme kartı ödeme sistemleri, özellikle şehir kartları gibi toplu taşıma araçlarında kullanılmaktadır. Kantin ve kantin otomasyon uygulamalarında da kullanılır. Spor salonlarında, havuz erişim kontrol uygulamalarında üye izleme sistemleri kullanılmaktadır. Güvenlik geçiş sistemleri üniversite, holding ve plaza girişlerinde kullanılmaktadır. Personel katılım sistemi, bordro hesabı gerektiren tüm işletmeler için bir çözümdür. Üniversiteler için kampüs kartı çözümlerinde, hem güvenlik girişi hem de ödeme sistemleri entegre edilmiştir. Geçiş Sistemleri Yukarıda belirtilen tüm kart geçi

Kısa Sürede Nasıl Barfiks Çekebilirim?

Selamlar,  Önceki 2 yazımda biraz genel ve temel konulara değinmiştim, bu yazı biraz daha spesifik olacak. Size en favori egzersizim olan barfiksi nasıl çekebileceğinizi ve nasıl geliştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.  Öncelikle şunu söyleyim barfiks çekemiyor olmanız, sizin kollarınızın tamamının güçsüz olduğu anlamına gelmez. Genelde barfiks çekemeyenler başta böyle düşünüyor ama şöyle bir gerçek var ki barfiks çekerken sırt, kanat, omuz, karın, kol hep beraber çalışır. Aslında kolunuzun güçsüz kaldığı bölge genelde "brachioradialis" denilen kas grubudur. Barfiks çektiğinizde bu kasların aktif olduğunu göreceksiniz. Diğer bir unsur da kanat bölgesinin ve sırtın az gelişmiş olmasıdır.Bu arada barfiks derken avuç içlerinin yüze bakarak çekildiği, gavurun "chin up" dediği şeyden bahsetmiyorum şu an ama ona da değineyim biraz; genelde barfiks(pull up) çekemeyen biri belki 1-2 tane chin up çekebiliyor bunun nedeni chin up'ın bicepslere daha fazla yuk bindirm

Turnike Giriş Kartı • Kart Basım Merkezi • 1. Kalite Çift Yön Baskı

Personel Giriş, Kimlik Kartları Personel Kimlik Kartları Kartlı geçiş/Turnike Personel giriş kartları . Ücretsiz personel kimlik giriş kartı tasarımı , 1. kalite çift yön baskı ve kredi kartına taksit seçenekleri. * RFID Proximity/Mifare kart okuyucu ile çalışan tüm kartlı personel geçiş sistemlerine uygun giriş kartları . * Minimum 100 adet Kart Basım Personel Kimlik:  Kartlar, Yazılımlar/Programlar ve Geçiş Sistemleri Personel Kimlik Giriş Kartları ÜCRETSİZ Personel Takip Programı Personel Turnike ve Kartlı Geçiş Sistemleri