Ana içeriğe atla
Kartlı Geçiş Sistemi, Spor Salonu Turnike, Kartlı Turnike Sistemleri

XING Profil, Mix Profil, Medium Profil

Fitness Programı, Turnike, Spor Salonu Aletleri

Fitness ve Spor Salonu Aletleri

Şimdi hepimiz biliyoruz ki egzersiz sağlıklı bir yaşam tarzı için en önemli şeylerden biri. Egzersiz seçiminiz kişisel hedeflerinize ve kişisel zevklerinize bağlıdır. Amacınız kas kütlenizi artırmaksa, en iyi seçeneklerden biri şüphesiz zindelik veya vücut geliştirmedir.

Etrafınızdaki spor salonlarından birine gittiğinizde çoğu, ilk defa gördüğünüz çeşitli enstrümanlarla karşılaşır. Çünkü artan kas kütlesi en hızlı şekilde ancak bazı aletlerle mümkün olacaktır.

Ayrıca evinizde bir spor salonu kurmak isteyebilirsiniz. Bu spor salonu aletlerini tanımadan önce tanımanın özelliklerini ve kaslarımızda aktif olan vücudumuzun kaslarını öğrenmesi çok kolay olacaktır.

Şimdi bir spor salonu aletleri çeşitli araçlarına ve özelliklerine bakalım.

Spor Salonlarında Fitness Ekipmanları
Spor salonlarında iki temel tür ekipman vardır; Serbest ağırlıklar ve makineler.

Spor salonu aletleri

1. Serbest Ağırlıklar
Serbest ağırlık, vücut geliştirme araçlarının en temel formları ve spor salonu aletleri. Serbest ağırlık olarak adlandırılırlar çünkü makaralara, pimlere, kablolara veya onlara bağlı ağırlıklara sahip değildirler. Serbest ağırlıklar, zil, halter ve ağırlık plakalarından (flanşlardan) oluşur.

1.1 Halterciler (Halterler)

Ağırlık plakalarının monte edildiği 1.22 ila 1.2336 metre [iki yüz on üç ila altı milimetre] uzunluğunda bir demir çubuktur [Ancak, bu boyutlar ağırlık tanımının kesin sınırlarını belirlemez. Bu makalede açıklanan diğer hammaddelere göre daha uzun veya daha kısa veya halter olabilir].

Spor salonu aletleri

Halter iki elle tutularak halter alıştırmaları yapılır. Aşağıdaki fotoğrafta Olimpiyat dansçısı görüyorsunuz. Olimpiyat halter 2,1336 metre uzunluğunda ve 20,41165665 kilogram ağırlığında (yirmi pound dört yüz on bir gram tek). Bu halter 360 kilogramdan daha büyük bir kapasiteye sahiptir.

Ayarlanabilir dumbelller, ağırlık plakalarını sonunda tutmak için küçük klipslere (veya "kelebekler" adı verilen somunlara) sahiptir. Böylece, plakalar düşmeden kolayca devam ettirilebilir. Sabit ağırlıklar dambıl rafı sayesinde daha az yer kaplar ve bu da ev jimnastiği için idealdir. [Bu konuyla ilgili ayrıntılı bir makale için: Ayarlanabilir Dumbellar Hakkında]

Spor salonu aletleri

1.3 Ağırlık Plakaları
Ağırlık plakaları genellikle 1 kilogram ila 50 kilogram arasındadır [Bunlar ülkeler tarafından kullanılan ağırlık ölçüm birimlerine göre değişebilir. Örneğin, pound, yani lbs değerleri ABD ve İngiltere'de kullanılır). Genellikle demirden yapılmışlardır ancak bazı ev jimnastik salonları için plastik ağırlık plakaları da vardır. Plastik plakalar yeni başlayanlar için iyi olabilir, ancak kalın oldukları için bunları dambıl veya dambıl üzerine yerleştirirken sorunlu olabilirler.

Ağırlık Plakası

Ticari salonlardaki tüm ağırlıklar demirden yapılır. İki tip demir ağırlık plakası vardır. 5 cm çapında olimpik halter için olimpiyat plakaları; standart ağırlık plakaları, 2,5 cm giriş çaplı standart boy halterler içindir.

Spor salonu aletleri

1.4 Z-Bar (EZ Curl Bar)

Arkakol (tricep) ve pala (pazı) kol kaslarını çalıştırmak için tasarlanmıştır. Bir durumdan daha kısadır ve [zikzak yapısı] sayesinde ellerin açılmasını sağlar. Bu özellik, kasların farklı açılardan çalışması için iyidir. Bileklerdeki stresi düz bir çizgiye göre azaltırlar. [Daha ayrıntılı bir makale için, bkz. Z Bar]

1.5 Arkakol Halter (Tricep Bar)

İki elin paralel olarak yerleştirilmesine izin veren oval şekilli bir çubuktur. Tricep bar denir. Arkakol (tricep) kası diğer vücut bölümlerinin yanında da kullanılabilir.

Bu çubuğu kasları farklı açılardan çalıştırmak için kullanabilirsiniz. Bileklerdeki stresi azaltmaya yardımcı olur.

Spor salonu aletleri

2. Sehpalar (Bank)
Sehpalar tüm spor salonlarında en yaygın malzemelerdir. Üç ana sehpa tipi vardır: düz, aşağı ve yukarı eğimli. Bunlardan bazıları ayarlanabilir ve belirtilen üç pozisyona getirilebilir. Bazı sehpalar sonunda halter tutmak için raflara sahiptir. Bazı sehpaların rafları da yoktur. Halter alıştırmalarında genellikle ağırlık raflı sehpalar kullanılır.

Fitness Ekipmanları

2.1 Hiper Uzatma Standı

Bu sehpa; bel, diz ve kalça kası çalıştırmak için kullanılır. Bazı spor salonlarında karın kaslarını çalıştırmak için uzantıları olan formlar vardır.

Spor salonu aletleri

Hiper Uzatma Standı

2.2 Sayaç Masası (Vaiz Tezgahı)
Bu sehpa pazı için tasarlanmıştır. Üst tutamağı yerleştirebileceğiniz açılı bir minder vardır. Bu yastık ağırlığın sallanmasını önler, böylece herhangi bir destek vermeden kas kaslarının diğer kaslardan ayrılmasını ve daha etkin çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Spor salonu aletleri

2.3 Kol Blaster

Kol blaster, düz bir yüzeye ve 60 cm uzunluğa ve 15.2 cm genişliğe sahip olan kavisli bir metal çubuktur. Boynunda bir kayış var. Metal çubuk, orta bölümün düz zıt kısmı tutularak çalıştırılır. Vaiz benche'ye benzer şekilde, kol kaslarını harekete geçirir. Vücut momentumunu ortadan kaldırır ve kolu destekleyen diğer kasları devre dışı bırakır ve gücün doğrudan pazardan alınmasını sağlar.

Spor salonu aletleri

2.4 Mekik Tezgahı (Karın Tezgahı)

Temel olarak, karın egzersizleri yapmak için aşağı doğru eğimli bir tezgah. Ayaklarınızı takmak için bir kolu vardır, böylece hareket ederken standın üzerinde kaymazsınız.

2.5 Denge Topu (Stabilly Topu / İsviçre Topu / Spor Topu)
Denge topunda herhangi bir egzersiz de yapabilirsiniz. Bench press, dumbbell flyleri, omuz presleri, lateral yükseltmeler, pull-out'lar, egzersizler ve ters egzersizler gibi egzersizleri içerir.


Bu toplar, fitness Spor salonu aletleri için mükemmel bir parçasıdır. Top hareket edebilir, dönebilir; böylece dengenizi kaybetmemek için fazladan çaba ve emek harcarsınız, böylece küçük dengeleyici kasları güçlendirebilirsiniz. [Amatörler denge toplarıyla çalışırken dikkatli olmalı, yüksek ağırlıklar kullanmamalı ve tercihen yanlarında bir ortağa sahip olmalıdır. ]

2.6 Daldırma Çubukları
Bu paralel bir çubuk setidir. Dips omuz, göğüs ve sırt kolunu çalıştırmak için mükemmel bir egzersizdir.


2.7 Bar / Asansör Bar / Gar (Chin Up Barlar)
Bar, demir bir çubuktur; Spor salonu aletleri duvara sabitlenebilir veya egzersiz makinelerinin bir parçası olabilir (elektrikli raf, çoklu istasyon gibi makineler). Sırt, puu ve önkol üzerinde çalışmak için çok iyi bir egzersiz. [Barfiks Çeşitleri Barfiks Çeşitleri]


2.8 Raflar
Spor salonu aletlerinde çeşitli raf türleri vardır. Ayrıca ağırlık depolamak için de kullanılabilirler. Bazıları ayrıca ağırlık ağaçları olarak da adlandırılır. Halter ve halter için raflar da vardır. Bazı raflar elektrikli raf veya bodur raf gibi egzersizler için kullanılır. Smith makinesi adı verilen özel rafta, serbest ağırlıkta bir ağırlık kaldırma kombinasyonu vardır.


2.9 Güç Rafı
Spor Salonu Aletleri: Elektrikli Raf, serbest çalışanlar için tasarlanmış bir raf tipidir. Elektrikli raf, herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan ve risk almadan çömelme veya bord presleri gibi hareketler yapmanıza olanak sağlar. Ağırlığı kaldıramazsanız, yapmanız gereken tek şey ağırlığı ayarlanabilir güvenlik çubuğuna bırakmaktır. Güç raflarının çoğunda, ağırlıkları koymak için barlar ve barlar da vardır.


3. Makineleri
Makineler çok geniş bir aralıkta egzersiz yapmanızı sağlar. Bazı makineler yalnızca bir grup kas çalıştırmak için tasarlanmıştır, diğerleri ise vücudun birçok bölümünü çalıştırmak içindir [aynı zamanda birçok makinenin özelliklerini tek bir makinede sunarlar]. Birçok spor salonu aletleri istasyon makinesi var; çünkü her kas grubu için daha az pahalı ve daha az yer kaplarlar.

Makinelerin hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Spor salonu aletleri ile serbest ağırlıklara karşı çalışırken genellikle kullanımı kolaydır ve daha güvenlidir. Fakat serbest ağırlıklar kasları daha fazla uyarma eğilimindedir. Çünkü ağırlık kaldırırken, dengeleme kaslarını kullanarak denge kurarsınız.

3.1 Bacak Pres Makinesi

Birçok insan, çömelmenin en iyi bacak egzersizi olduğuna inanır. Bacak basın aynı zamanda en iyi bacak egzersiz makinesidir. Spor salonu aletlerindeki çoğu bacak egzersiz makinesi 45 derecelik bir açıyla ayarlanır. Ağırlıkları, düşme veya kayma ağırlıklarından endişe etmeden bacak baskı makinesi ile güvenle kaldırabilirsiniz. Leg Press'in çömelme şeklini hiçbir şekilde değiştiremediği ve sunduğu avantajları sunamayacağı unutulmamalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kısa Sürede Nasıl Barfiks Çekebilirim?

Selamlar,  Önceki 2 yazımda biraz genel ve temel konulara değinmiştim, bu yazı biraz daha spesifik olacak. Size en favori egzersizim olan barfiksi nasıl çekebileceğinizi ve nasıl geliştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.  Öncelikle şunu söyleyim barfiks çekemiyor olmanız, sizin kollarınızın tamamının güçsüz olduğu anlamına gelmez. Genelde barfiks çekemeyenler başta böyle düşünüyor ama şöyle bir gerçek var ki barfiks çekerken sırt, kanat, omuz, karın, kol hep beraber çalışır. Aslında kolunuzun güçsüz kaldığı bölge genelde "brachioradialis" denilen kas grubudur. Barfiks çektiğinizde bu kasların aktif olduğunu göreceksiniz. Diğer bir unsur da kanat bölgesinin ve sırtın az gelişmiş olmasıdır.Bu arada barfiks derken avuç içlerinin yüze bakarak çekildiği, gavurun "chin up" dediği şeyden bahsetmiyorum şu an ama ona da değineyim biraz; genelde barfiks(pull up) çekemeyen biri belki 1-2 tane chin up çekebiliyor bunun nedeni chin up'ın bicepslere daha fazla yuk bindirm

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir ? Spor Salonu Turnike

Kartlı Geçiş Sistemi Kart erişim güvenliği ve kapı sistemleri, personel giriş / çıkış ve erişim kontrol seviyesinin önemli olduğu yerlerde (işyerleri, fabrikalar, oteller, vb.) Kullanılan bir güvenlik erişim kontrol sistemidir. Turnike Kartlı Ödeme Sistemi Kart erişim sistemleri genellikle personel takibi, ödeme sistemleri, erişim kontrolü ve yemekhane otomasyonu uygulamalarında kullanılmaktadır. Ödeme kartı ödeme sistemleri, özellikle şehir kartları gibi toplu taşıma araçlarında kullanılmaktadır. Kantin ve kantin otomasyon uygulamalarında da kullanılır. Spor salonlarında, havuz erişim kontrol uygulamalarında üye izleme sistemleri kullanılmaktadır. Güvenlik geçiş sistemleri üniversite, holding ve plaza girişlerinde kullanılmaktadır. Personel katılım sistemi, bordro hesabı gerektiren tüm işletmeler için bir çözümdür. Üniversiteler için kampüs kartı çözümlerinde, hem güvenlik girişi hem de ödeme sistemleri entegre edilmiştir. Geçiş Sistemleri Yukarıda belirtilen tüm kart geçi

Turnike Giriş Kartı • Kart Basım Merkezi • 1. Kalite Çift Yön Baskı

Personel Giriş, Kimlik Kartları Personel Kimlik Kartları Kartlı geçiş/Turnike Personel giriş kartları . Ücretsiz personel kimlik giriş kartı tasarımı , 1. kalite çift yön baskı ve kredi kartına taksit seçenekleri. * RFID Proximity/Mifare kart okuyucu ile çalışan tüm kartlı personel geçiş sistemlerine uygun giriş kartları . * Minimum 100 adet Kart Basım Personel Kimlik:  Kartlar, Yazılımlar/Programlar ve Geçiş Sistemleri Personel Kimlik Giriş Kartları ÜCRETSİZ Personel Takip Programı Personel Turnike ve Kartlı Geçiş Sistemleri