Ana içeriğe atla
Kartlı Geçiş Sistemi, Spor Salonu Turnike, Kartlı Turnike Sistemleri

XING Profil, Mix Profil, Medium Profil

Fitness Programı, Turnike, Spor Salonu Aletleri

Sporda Su Tüketimi

İnsan vücudunun sağlıklı kalabilmesi için en temel ihtiyaç sudur. İnsan yemek yemeden 1 ay dayanabilir fakat sıvı tüketmeden 7-10 gün arasında dayanabiliriz. İnsan vücudunun %60'ı sudan oluşur. Hücrelerin sağlıklı bir şekilde çalışabilmeleri için suya suya ihtiyaç vardır. Bu sayede vücut fonksiyonları yerine getirilir.
Su içecekler ve yiyecekler sayesinde de vücuda alınabilir. Her yiyeceğin ve içeceğin içinde bir miktar su bulunur. Günlük alınması gereken su miktarı 2000-2500 ml olmalıdır.
Spor yapan bireylerde; kaslar ekstra sıcaklık ürettiği için vücutta sıvı kaybı yaşanır. Bu yüzden daha çok suya ihtiyaç duyulur. Terle birlikte en çok kaybedilen mineraller sodyum ve potasyumdur. Bu kayıplar ortamın sıcaklığına, hidrasyona, egzersiz yoğunluğuna ve süresine göre değişkenlik gösterir. Hidrasyon; vücudumuzun su ihtiyacını karşılar durumda olması demektir.
Egzersize; vücutta yeterli su olduğu zaman başlanmalıdır. Egzersizden 2-3 saat önce 400-600 ml sıvı tüketimi gereklidir. Bu sürenin nedeni; egzersiz öncesi gereken sıvı dengesini sağladığı gibi fazla sıvının da idrarla atılması için gerekli süreyi sağlar.
Sporcu içecekleri spor sırasında sporcuya az miktarda karbonhidrat ve terle kaybettiği mineralleri sağladığı için önerilir. 

Amerikan Spor Hekimliği Koleji (ACSM) sıvı alımı önerileri aşağıdaki gibidir;
Egzersiz Öncesi

    – 24 saatte yeterli sıvı ( 1.5 ml /kkal)
    – 2 saat önce 400-600 ml (ort. 500 ml)sıvı-idrar çıkışı için zaman var.
    – Egzersizden hemen önce 125-250 ml

    * Egzersiz Sırasında

    – 600-1200 ml/saat veya her 15-20 dakikada 150-300 ml su
    – 15-20 derece sıcaklığında % 4-8 CHO içeren sporcu içecekleri (0.5-0.7 g/L Na içeriği)

    * Egzersiz Sonrasında

    – Kesin bir öneri yoktur
    – Egzersiz öncesi ve sonrası farkın % 150-200’ü sıvı verildiğinde tam bir rehidrasyon sağlanabilir.

Vücutta sıvı miktarının azalmasıyla birçok sağlık problemi oluşabilmekte ve performans azalmaktadır. Bu nedenle sıvı tüketimi sağlıklı bir vücut için oldukça önemlidir.

Sağlıkla Kalın...
Candan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fitness Programı • Turnike

1. ay programı 4 hafta sürer ve her hafta 3 günlük eğitim için tasarlanmıştır. Bu programı uygularken dikkat etmeniz gereken bir nokta listesi hazırladık. Video'lu Sporcu Antrenman Programı Uygulaması Başlangıç Seviyesi Fitness Programı - 1.Ay Özellikleri Programa başlamadan önce, gerekli olması durumunda genel bir doktor kontrolünü geçmenizi öneririz. Başlangıç vücut geliştirme programı 3 gün sürmektedir ve her gün vücudunuzun farklı bölgelerinde çalışacaksınız. Haftada 3 gün spor yapmayı önermiyoruz. Sonuç olarak, kaslarımızın düzenli olarak dinlenmesi ve uyuması gerekir. Yani, örneğin, pazartesiden çarşambaya çalışabilirsiniz. Fitness salonlarının sosyalleşme için uygun bir yer olmadığını lütfen unutmayın. Bu nedenle, 45 ve 60 yaşları arasındaki zamanı göz önünde bulundurun. Lütfen konuşmadan, telefondan ve sosyal medyadan uzak durun :) İlk aydaki hareketlerimizde makinenin hareketlerinden başlayarak hareketleri doğru bir şekilde yapabilmenizi sağlayacak, hareketler...

Spor Salonu Aletleri & Fitness Programı

Spor salonunun yeni üyesi olan insanlar, içeri girdikleri andan itibaren farklı şekillerde aletleri görüyorlar. Odanın büyüklüğüne bağlı olarak, bu araçların her biri farklı kasları çalıştırmak için geliştirilmiştir. Bazı büyük spor salonlarında , abone sayısı yüksek olduğundan, aynı araçların iki veya üçünün olup olmadığını bilmeyen insanlar için kafa karıştırıcı bir görüntü oluşturmak normaldir. Fitness Programı için buraya tıklayınız. Böyle çeşitli araçlarda neyin işe yaradığını anlamak ve öğrenmek biraz zaman alabilir. Çoğu enstrüman hangi kas gruplarının küçük resimlerle çalıştırıldığını tanımlamak için kullanılsa da, aynı araç farklı şekillerde kullanılabilir ve ayrıca farklı kas gruplarını çalıştırabilir. Spor salonu aletleri Fitness ve vücut geliştirme için kullanılan aletler benzer özelliklere sahip olsa da, kadınlara hitap eden salonlarda sıkılaştırma araçları bulunmaktadır. Spor salonu aletleri Bu cihazlar, vücut ağırlığı ile çalışmayı mümkün kılan tutma ve yağ...

Fitness ve Spor Salonu Aletleri

Şimdi hepimiz biliyoruz ki egzersiz sağlıklı bir yaşam tarzı için en önemli şeylerden biri. Egzersiz seçiminiz kişisel hedeflerinize ve kişisel zevklerinize bağlıdır. Amacınız kas kütlenizi artırmaksa, en iyi seçeneklerden biri şüphesiz zindelik veya vücut geliştirmedir. Etrafınızdaki spor salonlarından birine gittiğinizde çoğu, ilk defa gördüğünüz çeşitli enstrümanlarla karşılaşır. Çünkü artan kas kütlesi en hızlı şekilde ancak bazı aletlerle mümkün olacaktır. Ayrıca evinizde bir spor salonu kurmak isteyebilirsiniz. Bu spor salonu aletleri ni tanımadan önce tanımanın özelliklerini ve kaslarımızda aktif olan vücudumuzun kaslarını öğrenmesi çok kolay olacaktır. Şimdi bir spor salonu aletleri çeşitli araçlarına ve özelliklerine bakalım. Spor Salonlarında Fitness Ekipmanları Spor salonlarında iki temel tür ekipman vardır; Serbest ağırlıklar ve makineler. Spor salonu aletleri 1. Serbest Ağırlıklar Serbest ağırlık, vücut geliştirme araçlarının en temel formları ve spor salonu...