Ana içeriğe atla
Kartlı Geçiş Sistemi, Spor Salonu Turnike, Kartlı Turnike Sistemleri

XING Profil, Mix Profil, Medium Profil

Fitness Programı, Turnike, Spor Salonu Aletleri

Sporda Su Tüketimi

İnsan vücudunun sağlıklı kalabilmesi için en temel ihtiyaç sudur. İnsan yemek yemeden 1 ay dayanabilir fakat sıvı tüketmeden 7-10 gün arasında dayanabiliriz. İnsan vücudunun %60'ı sudan oluşur. Hücrelerin sağlıklı bir şekilde çalışabilmeleri için suya suya ihtiyaç vardır. Bu sayede vücut fonksiyonları yerine getirilir.
Su içecekler ve yiyecekler sayesinde de vücuda alınabilir. Her yiyeceğin ve içeceğin içinde bir miktar su bulunur. Günlük alınması gereken su miktarı 2000-2500 ml olmalıdır.
Spor yapan bireylerde; kaslar ekstra sıcaklık ürettiği için vücutta sıvı kaybı yaşanır. Bu yüzden daha çok suya ihtiyaç duyulur. Terle birlikte en çok kaybedilen mineraller sodyum ve potasyumdur. Bu kayıplar ortamın sıcaklığına, hidrasyona, egzersiz yoğunluğuna ve süresine göre değişkenlik gösterir. Hidrasyon; vücudumuzun su ihtiyacını karşılar durumda olması demektir.
Egzersize; vücutta yeterli su olduğu zaman başlanmalıdır. Egzersizden 2-3 saat önce 400-600 ml sıvı tüketimi gereklidir. Bu sürenin nedeni; egzersiz öncesi gereken sıvı dengesini sağladığı gibi fazla sıvının da idrarla atılması için gerekli süreyi sağlar.
Sporcu içecekleri spor sırasında sporcuya az miktarda karbonhidrat ve terle kaybettiği mineralleri sağladığı için önerilir. 

Amerikan Spor Hekimliği Koleji (ACSM) sıvı alımı önerileri aşağıdaki gibidir;
Egzersiz Öncesi

    – 24 saatte yeterli sıvı ( 1.5 ml /kkal)
    – 2 saat önce 400-600 ml (ort. 500 ml)sıvı-idrar çıkışı için zaman var.
    – Egzersizden hemen önce 125-250 ml

    * Egzersiz Sırasında

    – 600-1200 ml/saat veya her 15-20 dakikada 150-300 ml su
    – 15-20 derece sıcaklığında % 4-8 CHO içeren sporcu içecekleri (0.5-0.7 g/L Na içeriği)

    * Egzersiz Sonrasında

    – Kesin bir öneri yoktur
    – Egzersiz öncesi ve sonrası farkın % 150-200’ü sıvı verildiğinde tam bir rehidrasyon sağlanabilir.

Vücutta sıvı miktarının azalmasıyla birçok sağlık problemi oluşabilmekte ve performans azalmaktadır. Bu nedenle sıvı tüketimi sağlıklı bir vücut için oldukça önemlidir.

Sağlıkla Kalın...
Candan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir ? Spor Salonu Turnike

Kartlı Geçiş Sistemi Kart erişim güvenliği ve kapı sistemleri, personel giriş / çıkış ve erişim kontrol seviyesinin önemli olduğu yerlerde (işyerleri, fabrikalar, oteller, vb.) Kullanılan bir güvenlik erişim kontrol sistemidir. Turnike Kartlı Ödeme Sistemi Kart erişim sistemleri genellikle personel takibi, ödeme sistemleri, erişim kontrolü ve yemekhane otomasyonu uygulamalarında kullanılmaktadır. Ödeme kartı ödeme sistemleri, özellikle şehir kartları gibi toplu taşıma araçlarında kullanılmaktadır. Kantin ve kantin otomasyon uygulamalarında da kullanılır. Spor salonlarında, havuz erişim kontrol uygulamalarında üye izleme sistemleri kullanılmaktadır. Güvenlik geçiş sistemleri üniversite, holding ve plaza girişlerinde kullanılmaktadır. Personel katılım sistemi, bordro hesabı gerektiren tüm işletmeler için bir çözümdür. Üniversiteler için kampüs kartı çözümlerinde, hem güvenlik girişi hem de ödeme sistemleri entegre edilmiştir. Geçiş Sistemleri Yukarıda belirtilen tüm kart geçi

Kısa Sürede Nasıl Barfiks Çekebilirim?

Selamlar,  Önceki 2 yazımda biraz genel ve temel konulara değinmiştim, bu yazı biraz daha spesifik olacak. Size en favori egzersizim olan barfiksi nasıl çekebileceğinizi ve nasıl geliştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.  Öncelikle şunu söyleyim barfiks çekemiyor olmanız, sizin kollarınızın tamamının güçsüz olduğu anlamına gelmez. Genelde barfiks çekemeyenler başta böyle düşünüyor ama şöyle bir gerçek var ki barfiks çekerken sırt, kanat, omuz, karın, kol hep beraber çalışır. Aslında kolunuzun güçsüz kaldığı bölge genelde "brachioradialis" denilen kas grubudur. Barfiks çektiğinizde bu kasların aktif olduğunu göreceksiniz. Diğer bir unsur da kanat bölgesinin ve sırtın az gelişmiş olmasıdır.Bu arada barfiks derken avuç içlerinin yüze bakarak çekildiği, gavurun "chin up" dediği şeyden bahsetmiyorum şu an ama ona da değineyim biraz; genelde barfiks(pull up) çekemeyen biri belki 1-2 tane chin up çekebiliyor bunun nedeni chin up'ın bicepslere daha fazla yuk bindirm

Turnike Giriş Kartı • Kart Basım Merkezi • 1. Kalite Çift Yön Baskı

Personel Giriş, Kimlik Kartları Personel Kimlik Kartları Kartlı geçiş/Turnike Personel giriş kartları . Ücretsiz personel kimlik giriş kartı tasarımı , 1. kalite çift yön baskı ve kredi kartına taksit seçenekleri. * RFID Proximity/Mifare kart okuyucu ile çalışan tüm kartlı personel geçiş sistemlerine uygun giriş kartları . * Minimum 100 adet Kart Basım Personel Kimlik:  Kartlar, Yazılımlar/Programlar ve Geçiş Sistemleri Personel Kimlik Giriş Kartları ÜCRETSİZ Personel Takip Programı Personel Turnike ve Kartlı Geçiş Sistemleri