Ana içeriğe atla
Kartlı Geçiş Sistemi, Spor Salonu Turnike, Kartlı Turnike Sistemleri

XING Profil, Mix Profil, Medium Profil

Fitness Programı, Turnike, Spor Salonu Aletleri

Spor Salonu Malzemeleri Kullanımı

Genellikle son 20 yıldır Türkiye'de fitness yaygınlaşmaya başlamıştır ve bu süreç hızla yayılmaya devam etmektedir. Bu süreçte insanlar yavaş yavaş spor farkındalığı kazanmaya başladı. Ancak, fitness aletleri kullanımında hala pek bilinmeyen şeyler var. Spor salonu ekipmanlarına ve spor aletlerine önem veren ülkelere kıyasla bu aletlerin kullanılma şeklinin bir kısmının arkasında olduğumuz doğrudur. Soruların ilki, fitness ekipmanının nasıl kullanılacağıdır.



Yani, şimdi sorularınızı cevaplayalım; Fitness ekipmanları kapalı mekandan dış mekana değişir. Son yıllarda, açık hava spor tesislerinde kullanılan hızlı büyüyen ve belediye fitness tesislerinin sayısı hidrolik ekipmanlardır ve ekstra bir ayarlama yapmanıza gerek kalmadan sınırlı hareketler yapabilirsiniz. Bununla birlikte, kapalı spor ekipmanlarında durum biraz farklıdır. Fitness salonunda, bu araçlarla antrenman yapmak için hem spor hem de doğru hareketle çalışmanın bilincinde olmanız gerekir.

Bir spor salonuna kayıtlı olduğunuzu varsayalım. Bir antrenör salonda gördüğünüz fitness ekipmanı hakkında bilgi vermelidir. Bununla ilgili sorun yaşıyorsanız, youtube videolarına adlarıyla erişebilir ve nasıl kullanıldığını izleyebilirsiniz. Bunları rehberlik için söylüyorsun, biraz daha ayrıntıya geçelim.



Örneğin, bir göğüs makinesinde oturdun. Yapmanız gereken ilk şey koltuk ayarınızı belirlemek, ardından çalışmak istediğiniz ağırlığı seçmek. Bir pimi kullanarak ağırlıkları seçersiniz ve pimi istenen ağırlıkta koyarak başlayacaksınız. Koltuk ayarı çok önemlidir. Çünkü koltuk ayarını yanlış yaparsanız, o makinede yaptığınız iş israf edilebilir ve maksimum faydayı alamayabilirsiniz. Makinede oturduğunuzda, maksimum verim elde etmek için vücudunuzu doğru bir şekilde konumlandırmanız gerekir. Bu konuda size rehberlik edecek doğru kişi, spor salonunda eğitmeniniz olacaktır.

Eğer halter gibi serbest ağırlıklarla çalışıyorsanız, bu araçları nasıl kullanacağınızı göstermek için sizinle bir eğitmene sahip olmak en iyisidir. Bu, spor yaralanmalarını önlemenin en iyi yolu olacaktır. Halter gibi serbest ağırlıklar genellikle tripod üzerinde çalışırken veya ayakta dururken kullanılır ve çeşitli kullanım yöntemleri vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kısa Sürede Nasıl Barfiks Çekebilirim?

Selamlar,  Önceki 2 yazımda biraz genel ve temel konulara değinmiştim, bu yazı biraz daha spesifik olacak. Size en favori egzersizim olan barfiksi nasıl çekebileceğinizi ve nasıl geliştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.  Öncelikle şunu söyleyim barfiks çekemiyor olmanız, sizin kollarınızın tamamının güçsüz olduğu anlamına gelmez. Genelde barfiks çekemeyenler başta böyle düşünüyor ama şöyle bir gerçek var ki barfiks çekerken sırt, kanat, omuz, karın, kol hep beraber çalışır. Aslında kolunuzun güçsüz kaldığı bölge genelde "brachioradialis" denilen kas grubudur. Barfiks çektiğinizde bu kasların aktif olduğunu göreceksiniz. Diğer bir unsur da kanat bölgesinin ve sırtın az gelişmiş olmasıdır.Bu arada barfiks derken avuç içlerinin yüze bakarak çekildiği, gavurun "chin up" dediği şeyden bahsetmiyorum şu an ama ona da değineyim biraz; genelde barfiks(pull up) çekemeyen biri belki 1-2 tane chin up çekebiliyor bunun nedeni chin up'ın bicepslere daha fazla yuk bindirm

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir ? Spor Salonu Turnike

Kartlı Geçiş Sistemi Kart erişim güvenliği ve kapı sistemleri, personel giriş / çıkış ve erişim kontrol seviyesinin önemli olduğu yerlerde (işyerleri, fabrikalar, oteller, vb.) Kullanılan bir güvenlik erişim kontrol sistemidir. Turnike Kartlı Ödeme Sistemi Kart erişim sistemleri genellikle personel takibi, ödeme sistemleri, erişim kontrolü ve yemekhane otomasyonu uygulamalarında kullanılmaktadır. Ödeme kartı ödeme sistemleri, özellikle şehir kartları gibi toplu taşıma araçlarında kullanılmaktadır. Kantin ve kantin otomasyon uygulamalarında da kullanılır. Spor salonlarında, havuz erişim kontrol uygulamalarında üye izleme sistemleri kullanılmaktadır. Güvenlik geçiş sistemleri üniversite, holding ve plaza girişlerinde kullanılmaktadır. Personel katılım sistemi, bordro hesabı gerektiren tüm işletmeler için bir çözümdür. Üniversiteler için kampüs kartı çözümlerinde, hem güvenlik girişi hem de ödeme sistemleri entegre edilmiştir. Geçiş Sistemleri Yukarıda belirtilen tüm kart geçi

Fitness Programı • Turnike

1. ay programı 4 hafta sürer ve her hafta 3 günlük eğitim için tasarlanmıştır. Bu programı uygularken dikkat etmeniz gereken bir nokta listesi hazırladık. Video'lu Sporcu Antrenman Programı Uygulaması Başlangıç Seviyesi Fitness Programı - 1.Ay Özellikleri Programa başlamadan önce, gerekli olması durumunda genel bir doktor kontrolünü geçmenizi öneririz. Başlangıç vücut geliştirme programı 3 gün sürmektedir ve her gün vücudunuzun farklı bölgelerinde çalışacaksınız. Haftada 3 gün spor yapmayı önermiyoruz. Sonuç olarak, kaslarımızın düzenli olarak dinlenmesi ve uyuması gerekir. Yani, örneğin, pazartesiden çarşambaya çalışabilirsiniz. Fitness salonlarının sosyalleşme için uygun bir yer olmadığını lütfen unutmayın. Bu nedenle, 45 ve 60 yaşları arasındaki zamanı göz önünde bulundurun. Lütfen konuşmadan, telefondan ve sosyal medyadan uzak durun :) İlk aydaki hareketlerimizde makinenin hareketlerinden başlayarak hareketleri doğru bir şekilde yapabilmenizi sağlayacak, hareketler